keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Sadepäivän hommia

Sadepäivä. Silloin tekisi mieli vetää peitto korviin ja pitää yöppäripäivä. Ja miksei niin voisikin tehdä. Mutta...aamupäivä meni juostessa terveysasemalla. Voi kuulema mennä kuukausikin toipuessa. Että otetaan iisisti vaan. Ja kun ei mittaa kuumetta, niin eihän sitä silloin ole...eihän?!!?Vaan kyllähän se täytyy tosissaan ottaa. Noooo...Voihan sitä vähän puuhastella...Juhlia vielä kerran 7-vuotiasta...

 



Siivoilla leluja. Neuloa...




 Tai olisihan sitä vaikka voinut tehdä hyvää ruokaa...




Tofu-kikherne pihvit & munakoisokastike
(Gluteeniton & maidoton)


Pihivitaikina:
1 tlk/prk  (n. 200g) kikherneitä
200g maistamatonta tofua
1 sipuli
1/2 dl punaista välimerentahnaa
2 rkl öljyä
2 tl juustokuminaa
Ripaus suolaa
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl gluteenitonta korppujauhoa

Munakoisokastike:
1 munakoiso
Ripaus suolaa
1-2 rkl öljyä
2 valkosipulinkynttä
5-7 kirsikkatomaattia

Kuumenna uuni 250 asteeseen. Laita munakoiso paahtumaan uuniin (n. 45 min, käännä munakoison kylkeä n. puolivälissä paahtoaikaa). Valuta kikherneet ja tofu. Survo kilherneet sauvasekoittimella sileäksi, lisää pilkottu sipuli, mausteet ja öljy. Survo sauvasekoittimella kikherneitten joukkoon. Lisää jauho ja korppujauho. Murenna joukkoon tofu käsin ja sekoita käsin tasaiseksi. 

Laita munakoisokastikkeet muut ainekset valmiiksi kulhoon odottamaan munakoison kypsymistä. 

Kuumenna paistinpannu ka paista pihvit öljyssä. Tee pihveistä paksuhkoja, kääntäminen onnistuu paremmin. 

Ota munakoiso uunista. Halkaise veitsellä ja kaavi sisälmys muiden kastikeaineksien joukkoon. Sekoita sauvasekoittimella sileäksi. 

Tarjoile vihreänsalaatin ja perunoiden kera!


 Pötköttelyn lomassa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti