Heilu keinuni korkealle,
Nythän on juhannusilta.
Mesimarja paistaa
ja tuomi tuoksuu
Ja kuulas on taivahan silta.
- Larin Kyösti -
Brita-kakku
(Gluteeniton & maidoton)
Pohja:
4 keltuaista (sekä 1 kokonainen muna tai puoli desiä omenamehua, jos taikina tuntuu liian jauhoiselta)
1,5 dl sokeria
2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Marenki:
4 valkuaista
2 dl sokeria
Päälle mantelilastuja
Täyte:
2dl soijavispiä
Runsaasti mansikoita
Sekoita sähkövatkaimella munat ja sokeri, lisää perunajauhot ja leivinjauhe. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille tai isohkoon vuokaan. Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi sähkövatkaimella, lisää sokeri vähitellen. Vatkaa, kunnes marenki pysyy astiassa, vaikka käännät sen ylösalaisin. Levitä marenki taikinan päälle, ripottele mantelilastut päällimmäiseksi. Paista uunissa 175 asteessa noin 20min. Vatkaa soijavispi (jääkaappikylmänä), lisää ripaus vaniljasokeria. Leikkaa kakkupohja kahtia. Nosta toinen puoli tarjoilu astialle ja levitä vispi sekä mansikat päälle. Nosta vielä toinen puolikas päällimmäiseksi.
Ennen tätä makoisaa jälkkäriä maistuu tietenkin vihreä salaatti (oman maan rucolaa, rapeaa jääsalaattia, parsakaalia, kurkkua ja avokadoa, päälle avokadoöljyä, ruususuolaa, valkosipulirouhetta ja limetin mehua) omassa pöntössä savustettu lohi (suola ja limepippurirouhetta) ja uunikasvikset (bataatti, punajuuri, peruna, sipuli, öljy, suola, tuore rosmariini). Nam! Kun pöydän ääressä istuvat vielä odotetut vieraat, on päivällinen täydellinen.
Ihanaa juhannusta!!!!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti