torstai 20. kesäkuuta 2013

Keskikesän aikaan

Heilu keinuni korkealle,
Nythän on juhannusilta.
Mesimarja paistaa 
ja tuomi tuoksuu
Ja kuulas on taivahan silta.

- Larin Kyösti -


Juhannus. Silloin on taas hyvä laittaa mansikkaa pöytään. Kermavaahtoa (tai soijavispiä) ja marenkia. Siitä on tämä ihana Brita-kakku tehty.



Brita-kakku
(Gluteeniton & maidoton)

Pohja: 
4 keltuaista (sekä 1 kokonainen muna tai puoli desiä omenamehua, jos taikina tuntuu liian jauhoiselta)
1,5 dl sokeria
2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Marenki: 
4 valkuaista
2 dl sokeria
Päälle mantelilastuja

Täyte:
2dl soijavispiä
Runsaasti mansikoita

Sekoita sähkövatkaimella munat ja sokeri, lisää perunajauhot ja leivinjauhe. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille tai isohkoon vuokaan. Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi sähkövatkaimella, lisää sokeri vähitellen. Vatkaa, kunnes marenki pysyy astiassa, vaikka käännät sen ylösalaisin. Levitä marenki taikinan päälle, ripottele mantelilastut päällimmäiseksi. Paista uunissa 175 asteessa noin 20min. Vatkaa soijavispi (jääkaappikylmänä), lisää ripaus vaniljasokeria. Leikkaa kakkupohja kahtia. Nosta toinen puoli tarjoilu astialle ja levitä vispi sekä mansikat päälle. Nosta vielä toinen puolikas päällimmäiseksi. 




Ennen tätä makoisaa jälkkäriä maistuu tietenkin vihreä salaatti (oman maan rucolaa, rapeaa jääsalaattia, parsakaalia, kurkkua ja avokadoa, päälle avokadoöljyä, ruususuolaa, valkosipulirouhetta ja limetin mehua) omassa pöntössä savustettu lohi (suola ja limepippurirouhetta) ja uunikasvikset (bataatti, punajuuri, peruna, sipuli, öljy, suola, tuore rosmariini). Nam! Kun pöydän ääressä istuvat vielä odotetut vieraat, on päivällinen täydellinen. 

Ihanaa juhannusta!!!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti