maanantai 17. kesäkuuta 2013

Kesävieraita



Ihania kesävieraita. Merten takaa. Ja vähän lähempää. Ja kesän ensimmäinen mansikkakakku.



Mansikka-suklaakakku
(Gluteeniton Maidoton)

Pohja: 150g gluteeniton digestive-keksejä
75g maidoton margariini 

Täyte: 4dl soijavispi
1/2 dl ruokosokeria
350g tummaa suklaata 

Koristelu: tuoreita mansikoita. 

Vuoraa irtovuoan pohja leivinpaperilla. Suojaa reunat reunakalvolla jos haluat että kakku irtoaa kauniimmin. Murenna keksit monitoimikoneella tai kaulimella. Sulata margariini ja sekoita keksit joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle. Vaahdota vispi kuohkeaksi, vispin pitää olla jääkaappikylmää! Sekoita joukkoon ruokosokeri. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W), välillä sekoittaen. Lisää suklaasula vispivaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia tai mielellään seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluastialle. Tasoita reunat lastalla. Koristele tuoreilla mansikoilla


2 kommenttia:

  1. logissasi näyttää olevan monta hyvää reseptiä - mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

    Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa Suomen parhaat ruokasivut ja blogit internetistä. Monet sadat ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille yhä enemmän liikennettä.

    Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


    Ystävällisin terveisin,
    Etsiresepti.fi

    VastaaPoista
  2. Hei!

    Kiitos viestistä. Mukava, jos reseptit ovat käyttökelpoisia ;-). Kiitos kutsusta sivustoonne, vaikka blogini ei varsinaisesti lukeudu ruokablogeihin. Mukavaa juhannusta ja kesää!!!

    VastaaPoista